Droggal kereskedett az idős nagymama és fia Szombathelyen, milliókat találtak náluk

2020. február 10., 09:21

Szerző:

Új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntettének minősített esete miatt emelt vádat egy 78 éves nővel és középkorú fiával szemben a Szombathelyi Városi Ügyészség - közölte az MTI-vel hétfőn Simon József megyei főügyész.

A vád szerint az anyag beszerzése a férfi feladata volt, a szert az idős nő adagolta szombathelyi lakásán, a terjesztést pedig együtt végezték a vasi megyeszékhelyen.

Az ügyészségi közlemény szerint a rendőrség a házkutatás során 1,5 kilogrammnyi növényi anyagot, négymillió forintot és 1160 eurót foglalt le. A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben szabadságvesztést és vagyonelkobzást indítványozott.

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.