K. Ignác és 16 éves kispajtása felgyújtott egy családi házat, amelyben egy nő és három kisgyerek aludt

2018. november 16., 12:26

Szerző:

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérlet, közveszélyokozás bűntett és rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 21 éves K. Ignác ellen, valamint emberölés bűntett kísérlet és közveszélyokozás bűntett megalapozott gyanúja miatt 16 éves társa ellen.

K. Ignác 2017. augusztus 7-én az éjszakai órákban dejtári ismerőse családi házának udvarán található melléképületet meggyújtotta, melynek tetőszerkezete leégett, és az abban tárolt eszközök használhatatlanná váltak.  

A megalapozott gyanú szerint a 21 éves férfi és fiatalkorú társa  2017. augusztus 12-én ugyanezen családi ház bejárati ajtaja előtt különböző éghető anyagokat halmozott fel, majd azokat, valamint az ajtó melletti bejárati ablakot 

égésgyorsító anyaggal leöntötte és meggyújtotta.

Az ingatlanban tartózkodó nő és három kiskorú gyermek a tüzet észlelve egy másik ablakon menekült ki a lángok elől.

A nyomozás során beszerzett szakértői vélemény alapján a családi házban lévő személyek élete és testi épsége közvetlen veszélyben volt, és a tűz – amennyiben azt nem oltják el – a tetőszerkezeten keresztül a szomszédos épületekre is átterjedhetett volna – írja a police.hu.

K. Ignácnak a tarkóját is ki kellett takarni, annyira félelmetes
Fotó: police.hu

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.