Júliustól csak jeggyel lehet biciklit szállítani a BKK járatain

Júliustól csak jeggyel vagy kerékpárbérlettel lehet biciklit szállítani a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) érintett járatain.

2022. július 1., 13:47

Szerző:

A BKK pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: július elsejétől – hétvégén is – egy vonal- vagy gyűjtőjegy érvényesítésével, illetve a mindössze 540 forintba kerülő, 30 napig érvényes kerékpárbérlettel szállítható kerékpár a járatokon. 

A kerékpárbérletet a BKK ügyfélközpontjaiban, pénztáraiban, automatáiban lehet megvásárolni, ezek listája a BKK Pontkereső oldalán található meg. 

„A kerékpárszállítás díján kívül természetesen a kerékpárral közlekedőnek is rendelkeznie kell érvényes jeggyel vagy bérlettel” – jegyezték meg. 

Jelenleg 5 HÉV-, 10 villamos-, 1 trolibusz- és 12 autóbuszvonalon lehet kerékpárt szállítani, s a BKK a jövőben újabb vonalakra tervezi kiterjeszteni ezt a lehetőséget. A kerékpárszállításról, illetve az arra vonatkozó előírásokról a BKK weboldalán lehet bővebben tájékozódni. 

A BKK kiemelte: tekintettel arra, hogy az elmúlt időszakban jelentősen többen közlekednek biciklivel, mint a korábbi években, további fejlesztésekre számíthatnak a kerékpárral közlekedők Budapesten.

(Kiemelt képünk: I bike Budapest biciklis felvonulás Budapesten, 2021. június 26-án. Fotó: 168 / Pozsonyi Roland / Magyar Kerékpárosklub)

19:04

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

18:35

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.

16:01

Kedd éjfélig hőségriadót hirdettek a tikkasztó hőmérséklet miatt. A forróság a házi kedvenceink szerveztét is megviseli. Önfeledt futkározás közben is megtörténhet a baj, de egy közös utazás során is túlhevülhetnek az állatok. Minden esetben a gazdik felelőssége a hőguta elkerülése.