Juhász Péter: Orbán saját magát zárja el a külvilágtól

A karmelitás kordon jól szimbolizálja a bűnözőkkel körbevett Orbán elzárkózását a valóságtól – állítja a civil aktivista.

2023. április 5., 18:50

Szerző:

Juhász Péter egyetértően nyilatkozott a Klubrádió reggeli műsorában arról az akcióról, aminek következtében Hadházy Ákos a momentum politikusaival együtt ismét lebontották a miniszterelnöki hivatalt övező kordonokat.

A korábban politikusként, ma már civil aktivistaként működő Juhász szerint „nettó bűnözők dolgoznak Orbánnak, a Karmelitában is, köztük Rogán Antal kabinetfőnök”. Beszélt a TV2 törvényszegéséről is, arról, hogy a kormánypárti csatorna a bírói ítélet ellenére sem hajlandó igazat mondani róla.

Mint a Facebook-oldalán is írta, a bíróság újabb 500 ezer forintos büntetést rótt ki a TV2-re, miután a társaság nem hajtotta végre a korábbi jogerős ítéleteket.

Az ítélet szerint a TV2-nek 16-szor és 16 pontban kell bocsánatot kérnie Juhász Pétertől, miután Tények című hírműsorukban több alkalommal és bizonyítottan valótlanságokat terjesztettek róla. Egy 2021 őszi ítélet kötelezné erre a kormánypárti televíziót, de a TV2 a mai napig nem tett eleget maradéktalanul ennek.

A Fővárosi Törvényszék ezért most végrehajtón keresztül kényszeríti ki, hogy a propagandacsatorna ismerje be a hazugságokat.

„Mindenképp megérte a procedúrát végigcsinálni” – mondta a Reggeli gyors szerdai adásában Juhász. Az ellenzéki aktivista elmondta, fontosnak tartja küzdeni s hogy ismét a Karmelitához vonult a szabad választásokért és a szabad sajtóért demonstráló Momentum és Hadházy Ákos, ahol ezúttal lánccal megerősített kordonokkal készült a rendőrség az újabb kordonbontásra.

„A kordon jól szimbolizálja Orbán elzárkózását a valóságtól és a külvilágtól” – tette hozzá. Épp ezért nagyon tetszik neki, hogy az Orbánt a valóságtól elválasztó kerítést újra és újra elbontják.

(Kiemelt kép: Juhász Péter Facebook-oldal)

Ráadásul hat egymást követő napot tölthetnénk otthon a karácsonyi héten a Gazdaságfejlesztési Minisztérium friss tervezete szerint. Lenne ugyanakkor három olyan szombat is, amikor dolgozni kellene.

Halálos motorbaleset történt a fővárosban a Gyáli úton hétfő délután, az utat a Könyves Kálmán körútnál lezárták – tudatta a rendőrség a honlapján.

Novák Katalin részt vett a csíksomlyói búcsún, és látogatásának helyszíneiről folyamatosan beszámolt a közösségi oldalán. A „nem megfelelő nyilvános üzenetek” miatt a román külügy tiltakozott Magyarország bukaresti nagyköveténél. A Sándor-palota szerint a „román külügyminisztérium tiltakozása túlzó és indokolatlan”.