Jöhet az időalapú, digitális BKK-jegy

Előzőleg megkérdezték az utasokat, milyen időalapú jegyet szeretnének. Nem hallgattak rájuk. 

2022. január 20., 19:09

Szerző:

Jövő héten dönt a fővárosi közgyűlés az újfajta, időalapú BKK-jegyek bevezetéséről, a jegyek pedig a döntés után, március elejétől lesznek elérhetőek, mondta Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes egy sajtó-háttérbeszélgetésen – írja a Telex.

Március elejétől lehet majd megvásárolni az időalapú jegyeket: a félórás jegy 530 forintba, a másfél órás 750 forintba kerül majd.

Ezeket a jegyeket csak mobiltelefonnal lehet majd megvenni, az erre szolgáló (mobiljegy) applikáción keresztül. Még ennél is hamarabb bevezetik a mobiltelefonon megvásárolható menetjegyet is, amit még mindig csak papíron lehet megvenni, tette hozzá a főpolgármester-helyettes.

A BKK Facebook-oldalán korábban szavazást indítottak, melyben megkérdezték az utasokat, hogy milyen összvonalas, időalapú mobiljegyet szeretnének: 30, 60, vagy 90 perceset. A legtöbben, a válaszadók fele 60 perces jegyet szeretne, 30 százalék választotta a 90 percest, 20 százalék pedig a 30 percest. Arra a kérdésre, hogy miért pont az egyórás jegy marad ki a márciusi kínálatból, annak ellenére, hogy a legtöbben azt szeretnék látni az utasok, Kiss Ambrus azt válaszolta, hogy a BKK nem a közvélemény-kutatás, hanem a kihasználtsági adatok alapján döntött.

(Kiemelt képünk: Budapest, 2021. január 23. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 4-es vonalán közlekedő modern Combino villamos és várakozó utasok a Blaha Lujza téren. Fotó: MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor)