Jön az első idei hőhullám, akár 36 fok is lehet

Nagyon-nagyon meleg lesz. Nagyon.

2021. június 13., 16:05

Szerző:

Fokozatosan melegszik az idő a jövő héten: jön az idei első tartós hőhullám. A hét második felében helyenként akár 35 Celsius-fok fölött is lehet a hőmérséklet, írta az OMSZ.

  • Hétfőn a Dunántúlon kevés gomolyfelhőre, sok napsütésre lehet számítani. A Dunától keletre már több gomolyfelhő képződhet, itt még néhol futó zápor is kialakulhat. Az ország nyugati kétharmadán döntően csak élénk, a keleti megyékben viszont erős lehet a szél. A leghidegebb órákban 7-14 fok lesz, napközben 25-29 fokig melegszik a levegő.
  • Kedden sok lesz a napsütés. A keleti határvidéken egy-egy zápor esetleg kialakulhat, másutt nem lesz csapadék. Hajnalban 8-14, a délutáni órákban 25-29 fok valószínű.
  • Szerdán is napos idő várható. Északkeleten előfordulhat egy-egy zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb hőmérséklet 27-31 fok között várható.
  • Csütörtökön és pénteken is derült, száraz idő lesz. Csütörtökön a hajnali 12-18 fokról 29-33 fokig melegszik fel a levegő. Pénteken hajnalban 13-19 fokot mérhetnek, a csúcshőmérséklet elérheti a 31-35 fokot.
  • Szombaton is napos idő várható csapadék nélkül. A leghidegebb órákban 16-22 fok lesz. A maximumok 32 és 36 fok között alakulnak.
  • Vasárnap már felhősebb lehet az ég és helyenként zápor, zivatar is lehet. A minimumhőmérséklet 16-22, a maximumhőmérséklet 29-35 fok között valószínű.

 Kiemelt kép: Pixabay

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.