Jön a vihar? Ne higgyen a pánikkeltésnek!

Délután a hidegfront előterében lehet zivatar, felhőszakadás, viharos szél, estétől viszont stablizálódás kezdődik – áll az OMSZ figyelmeztető előrejelzésében. 

2022. szeptember 8., 07:58

Szerző:

Késő délelőttől előbb az Északi-középhegységben elszórtan, majd délután az északnyugat felől érkező front előterében és annak mentén egyre több helyen alakulhatnak ki zivatarok, amelyek este, késő este fokozatosan átterjednek a keleti országrész fölé is – írja az OMSZ. A fronthoz kötődő zivatarokat elsősorban felhőszakadás ( > 20-30 mm, lokálisan akár ~ 30-40 mm) kísérheti, emellett viharos széllökés (~60-90 km/h, egy-egy helyen >90 km/h) és kisméretű jég is előfordulhat környezetükben. Késő estétől északnyugat felől stabilizálódás kezdődik.

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.