Jön a választás, nyolcvanmilliárd fölé hízik a közmédia költségvetése

2017. október 31., 08:02

Szerző:

Az idei 79,9 milliárd után jövőre 80,7 milliárd forintból gazdálkodhat a közmédia – nézte ki a jövő évi költségvetés tervezetéből a Magyar Nemzet. A növekedésnél többet tesznek hozzá az adófizetők a költségekhez: az idei 70,1 milliárd forint helyett 71,2 milliárd forinttal támogatják közvetlenül a polgárok (8,5 milliárd a kereskedelmi bevétel) a sokak által csak állami és fideszes propagandának tartott közmédiát.

Nem is alaptalanul, hiszen az NMHH legutóbbi felmérése szerint például az M1 állami hírcsatornánál a megszólalások háromnegyede származik kormánypárti szereplőtől. A Déli és az Esti krónikában ugyan valamivel kevesebb teret kaptak a fideszesek, mint az M1-en (és a TV2-nél), de – áprilist leszámítva – itt beszélhettek a legtöbbet a kormánytagok.

A kormány 2015 novemberében döntött az MTVA 47 milliárd forintos adósságállományának átvállalásáról, így a 80,7 milliárd forintos költségvetést törlesztés nem terheli.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.