Jön a hőség: 38 fok is lehet jövő héten

Időjárás: ma a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 35 fok között várható. 

2021. június 20., 08:21

Szerző:

Sok napsütésre számíthatunk fátyol-, illetve gomolyfelhőkkel, utóbbiakból néhol kialakulhat záporeső, zivatar. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légáramlás, de a Kisalföldön időnként megélénkülhet a déli szél. Zivatar környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 35 fok között várható. Késő estére általában 22 és 28 fok közötti értékekre számíthatunk - írta a met.hu.

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn a napsütés mellett időnként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Elszórtan előfordulhatnak helyi záporok, zivatarok. Többfelé élénk, néhol erős lehet a déli-délnyugati szél. A legmelegebb órákban 32-38 fokra van kilátás.

Kedden is hasonló forróságban lesz részünk, a hajnali órák sem igazán hoznak már felfrissülést. A napos időt csupán északon, északkeleten szakíthatja meg egy-egy zápor, zivatar a délutáni órákban. Délen és nyugaton élénk lesz a nyugati-délnyugati szél.

Szerdán és még csütörtökön is tombolni fog a kánikula hazánkban, továbbra is 32 és 38 fok között alakulnak a maximumok. A sok napsütés mellett szerdán csak néhol, csütörtökön elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A légmozgás többfelé élénk, erős lehet.

 

(Kiemelt kép: MTI/AP/Michael Probst)

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.