Jön a hidegfront

Felhőket és záporokat hoz a megélénkülő szél.

2023. június 2., 07:47

Szerző:

A sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből elszórtan – kisebb számban északon – pattanhatnak ki záporok, zivatarok. Nagy területen megélénkül, néhol megerősödik az északi, északkeleti szél, de zivatarok környezetében is lehetnek erős, viharos széllökések.

A hőmérséklet délután 26 és 31, késő este 18, 24 fok között között alakul.

A hét első napjaiban még többfelé öntöztek záporok, foltokban nagy csapadékot adó felhőszakadások is előfordultak, a hét további részében azonban nagyrész napos, száraz idő a jellemző magas UV sugárzással. A szántóföldi növények a legtöbb helyen szépen fejlődnek, de a záporokból kimaradt északnyugati és északkeleti területeken jól fog jönni a jövő hét első felére ígérkező csapadék.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen.

Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

(Kiemelt képünk: Szivárvány az elvonuló zivatar után Nagykanizsa felett 2021. május 14-én. MTI/Varga György)

Tegnap 20:59

Elutasította a Vállalkozásfejlesztési Bizottság Balassa Péter képviselői önálló indítványának tárgysorozatba vételét. Szenteste napjának munkaszüneti nappá nyilvánításáért a Jobbik politikusa törvényjavaslatot nyújtott be. A bizottságban kétharmados többségben vannak a fideszesek.