Egymilliót is fizethetünk egy jogosítványért

Átlagosan háromszázezer és egymillió forint között változik egy B kategóriás jogosítvány megszerzése. A végső ár az autósiskolák emelkedő rezsiköltségei mellett a tanuló gyakorlati óráinak számától is függ. 

 

2023. július 5., 10:06

Szerző:

A vezetői engedély megszerzését kínáló autósiskolai képzések teljes ára 300 000 forinttól indul, fölfelé annyira nyitott, hogy akár az egymillió forintos képzési költség sem lehetetlen – nyilatkozta az InfoRádióban Papp Endre, az Autósiskolák Vezetőinek Országos Szervezete elnöke.

Szerinte a végső ár alapvetően attól függ, hogy milyen képességgel, milyen előzetes tudással is iratkozik be egy-egy tanuló egy adott képzésre. A legmagasabb összegeket ennek megfelelően azok a tanulók fizetik, akik bőven 100 óra fölött gyakorolnak, mielőtt sikeres forgalmi vizsgát tesznek.

„Van olyan autósiskola, amelynél gyakorlatilag nincsen egy pótóra sem, és van olyan, ahol meg a kötelező óraszámnak közel a háromszorosa a végleges óraszám, mielőtt valaki megszerzi a vezetői engedélyt. Két képzési hely között ezen az alapon akár háromszoros is lehet az árkülönbség” – tette hozzá..

A gyakorlati órák díja mostanában a piacon valamivel 10 ezer forint alatt indul. A szervezet vezetője szerint a drágulást az is befolyásolja, hogy drámai az oktatók hiánya a területen.

Emellett még az autósiskolai óradíjak emelkedését eredményezte az üzemanyagköltség ársapkája elengedése és a cégautós költségek növekedése is – tette hozzá Papp Endre, az Autósiskolák Vezetőinek Országos Szervezete elnöke.

(Kiemelt kép: Matrica Autóra Facebook-oldal)

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.