Jogi lépéseket tesz az MTVA a tévészékháznál akciózó ellenzéki képviselők miatt

2019. április 16., 16:20

Szerző:

Tegnap ellenzéki képviselők ismét megpróbáltak bejutni a köztévé épületébe, hogy petíciót olvassanak be és találkozzanak a hírhamisító Papp Dániellel, az intézmény vezetőjével. A közmédia a hirado.hu-n jelentette be, hogy az MTVA jogi lépéseket tesz ismeretlen tettesek ellen.

– 2019. április 15-én több ellenzéki képviselő blokádot emlegetve állta el az MTVA Kunigunda úti épületének egyik bejáratát, így a szabadság és munkához fűződő jogukban korlátozták a dolgozókat és a vendégeket. Más ellenzéki képviselők engedély nélkül hatoltak be a közmédia területére, többen közülük törvénysértő módon készítettek kép- és hangfelvételeket, amivel megsértették a munkatársak személyiségi jogait

– írják.

Az indoklás szerint az MTVA a tapasztalt visszaélések miatt haladéktalanul megvizsgálja a rendelkezésre álló jogi eszközöket, és megteszi a szükséges lépéseket. 

Fotó: Facebook/Szél Bernadett

Hétfőn Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők Tordai Bence Párbeszéd-képviselővel, Varju László DK-s képviselővel és a momentumos Berg Dániellel együtt mentek el a Kunigunda utcai székházhoz. Ugyanazt a petíciót akarták beolvastatni a tévében, amit a téli, rabszolgatörvény-ellenes tüntetések során is magukkal vittek a köztelevízióhoz.

20:12

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat - mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden.

17:30

A kedvező időjárásnak köszönhetően idén sok strand korábban nyit, mint az előző években. Május elsején már egészen sok strand látogatható lesz, a hétvégén pedig még több helyen csobbanhatunk.