Jogerősen hét év fegyházra ítélték Vizoviczki Lászlót

2018. október 3., 11:00

Szerző:

Hét év fegyházzal és 330 millió forint vagyonelkobzással sújtotta Vizoviczki László elsőrendű vádlottat bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett másodfokú jogerős ítéletében.

Fotó: MTI/ Szigetváry Zsolt

A vád lényege, hogy a Vizoviczki által háttérből irányított belvárosi szórakozóhelyek bevételük egy részét eltitkolták és ezzel 2010-2012 között milliárdos nagyságrendű költségvetési csalás valósult meg. A módszer lényege az volt, hogy a vádlottak a fogyasztás egy részét nem ütötték be a pénztárgépbe.

Tavaly tavasszal kihirdetett elsőfokú nem jogerős ítéletében a Fővárosi Törvényszék 7 év szabadságvesztésre és 600 millió forint vagyonelkobzásra ítélte Vizoviczkit, 33 vádlott-társa közül van, aki több éves szabadságvesztést kapott, más enyhébb büntetést, de van olyan is, akit felmentettek.

Idén júliusban az ítélőtábla másodfokú eljárásában az ügyész a bűnszervezet megállapítását és lényeges súlyosítást, a védő felmentést, az eljárás megszüntetését vagy megismétlését, illetve enyhítést indítványozott.

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.