Joe Biden elárulta ki lesz a budapesti nagykövete

A másfél éve üres poszt betöltésére, meglehetősen alkalmas személyt választott az amerikai elnök. Emberi jogi és LMBTQ-szószóló ügyvéd hollywoodi kapcsolatokkal is bír.  

2022. május 14., 10:03

Szerző:

David Pressmant jelöli Joe Biden a budapesti nagyköveti posztra — írja a Telex az amerikai elnök döntését. A 45 éves jogász a New York-i Egyetemen végzett, jelenleg a Jenner & Block New York-i ügyvédi iroda partnere. 

Pressman jelenleg hatalmon lévő demokrata párthoz kötődik. Hollywood sem áll messze tőle, hiszen George és Amal Clooney alapítványában alapító ügyvezető igazgató volt, és amely feltehetőleg keresztbe húzza a magyar kormány számításait az, hogy a homoszexuálisok jogegyenlőségének elfogadtatásában közbenjáró, és az LMBTQ-közösség elismertetéséért küzdő munkacsoportot is vezette az amerikai külügyben. 

Az előző amerikai nagykövet, David Cornstein 2020-as távozása óta Marc Dillard ügyvivő látta el Budapesten az amerikai képviseletet.

(Kiemelt kép: Joe Biden a Delaware-i Nemzeti Gárda légibázisán New Castle-ben 2022. május 13-án. Fotó: Stefani Reynolds / AFP)

Zivatarveszély miatt két megye több járására másodfokú riasztást adott ki kedd este az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket károkozó szél, jelentős mennyiségű csapadék, illetve jégeső kísérhet.

A város közösségének bevonásával döntött a pécsi önkormányzat a város új szlogenjéről, amely a következő lesz: Pécs – Mediterrán szerelem – közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata kedden az MTI-vel.