Jobboldali abszurd: korrupcióval vádolják az exfideszes polgármestert – vélhetően fidelitasosok

Egyre kiélezetebb a csata a jobboldal erői között Csepelen.

2023. szeptember 21., 19:11

Szerző:

A 24.hu-hoz jutott el az a videó, amelyet a Fideszből eltávolított Ábel Attila, Csepel alpolgármestere készített. A felvételen látszik, ahogy két szórólapozó férfit kezd követni. Állítása szerint egyiküket felismerte, szerinte Páncsics Krisztián, a fővárosi Fidelitas egyik vezetője menekült előle nem túl sebes léptekkel, azonban Ábel Attila térdműtéte miatt nem tud futni, így viszonylag könnyen elsétáltak előle a férfiak. 

A szórólapokon különben Borbély Lénárd csepeli polgármestert gyanusítják különböző dolgokkal.

Borbélyt Németh Szilárd kormánybiztos és csepeli pártelnök tavaly év végén szorította ki a Fideszből annak helyettesével együtt. Borbély azonban ezután nemsokkal jelezte, hogy ettől függetlenül nem tervez távozni a politikából.

Politikai totó került a szórólapokra, az egyik kérdésben foglalt állítás szerint Borbély egy 250 millió forintos házban lakik, majd három válasz közül lehet választani, hogy hány év polgármesterkedésből lehet egy ilyen ingatlant felépíteni. A Csepel.info szerint a szórólapon nem szerepelt kiadóként sem Németh Szilárd, sem a Fidesz, sem a Fidelitas megnevezése, hanem egy helyi civil szervezet logójának másolata került rá.

A 24.hu megkereste Páncsics Krisztiánt, aki elmondta, hogy nem szeretne nyilatkozni, majd utána azt is, hogy nem ő volt a szórólapozó. 

 

A videó, amelyen Ábel Attila rajtakapja a szórólapozókat, akik ennek következtében nyugodt, megfontolt sétatempóban az ellenkező irányba indulnak, és az alpolgármester „a polgármester nevében” próbálja megállásra bírni a fiatalokat, elérhető a 24.hu oldalán. A felvételből vélhetően nem lesz virális üldözési jelenet. 

(Kiemelt képünkön a menekülő szórólapozók – állítólag Páncsics Krisztián és K. Örs, amint Ábel Attila csepeli alpolgármester elől sétálnak el. Fotó forrása: képernyőfelvétel a 24.hu videójáról)