Jobb elkerülni: durván megemelték a szabálysértési bírságokat

A helyszíni bírság legmagasabb összege 25 ezer forint helyett már 32 500 lett.

2023. július 8., 19:40

Szerző:

A 2024-es költségvetési törvény elfogadásával változott a a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvény. A legalacsonyabb kiszabható pénzbírság így ötezerről hatezerötszáz forintra nőtt, míg a legmagasabb szabálysértési elzárással is büntethetőek esetében háromszázezerről négyszázezer forintra emelkedett – számol be a Világgazdaság.

Ugyanúgy a fiatalkorúakat (14-18 évesk) sújtó szankciók is emelkedtek, a számukra legmagasabb kiszabható összeg 50 ezerről 65 ezerre nőtt, míg szabálysértési elzárással is büntethető szabálysértések esetén 100 ezer forintról nőtt 130 ezerre.

A változások a helyszíni bírságokat is érintették, 25 ezerről 32 500 lett a legmagasabban kiszabható összeg. Ha egyidejűleg bírálnak el több szabálysértést is, akkor eddig a helyszíni bírság nem haladhatta meg az 50 ezret, azonban ez is 65-re emelkedett most, ismételt elkövetés esetén pedig a korábbi 70 ezer forint helyett akár 90 ezret is fizethetünk. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Filep István)

 

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.