„Jó reggelt fiatalok!” – mondta minisztereinek Orbán az év első kormányülésén

A miniszterelnök ismét akciófilmekre hajazó videót tett közzé, most épp az év első kormányüléséről. Rogán Antalt is rég láttuk ilyen boldognak. 

2023. január 11., 15:37

Szerző:

„Jó reggelt fiatalok!” – mondta kormánya minisztereinek Orbán Viktor, az év első kormányülésén. Az elsőre meghökkentőnek tűnő beköszönés – gondoljunk csak az örökké fiatal, de mégiscsak 74. életévét taposó Pintér Sándorra – a miniszterelnök közösségi oldalán megosztott videóban hangzik el. Egyedül. A kormányülés témáiról semmit nem tudunk meg. 

A videó hangulata ismét az akciófilmekre hajaz (a legutóbbi talán akciódúsabb volt), bár most mintha a Penge 2. zenéjét vágták volna alá, ami a vámpíros jegyek miatt inkább a horror kategóriába sorolható.  A felvételen Rogán Antal nagyon jókedvű, Lázár János ezért kevésbé, a mindenért is felelős belügyminiszter pedig olvasmányaiba temetkezik, de a színen feltűnik az örökké telefonáló Varga Judit is. Egyedül Szijjártó Péter hiányzott egy rövid időre, aki igazoltan volt távol, hiszen kiemelt partnerünkkel a demokráciában élen járó Fehéroroszországgal és annak külügyminiszterével folytatott a haza számára fontos, hasznos megbeszélést

Hogy mi volt a kormányülés témája? Orbán videójából sajnos nem derül ki, de talán csütörtökön megtudhatjuk, mert délelőtt 10 órától Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra Kormányinfó keretében számol majd be róla, addig is marad a sűrű homály.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.