Jégeső hűtheti le a kedélyeket szombaton

Délutántól várhatóan az időjárás komorabbra fordul, nyugatról érkezhet a felfrissülés a napközbeni forróság után.

2023. július 1., 08:54

Szerző:

Szombaton a nap első felében még inkább csak a Nyugat-Dunántúlon, később a középső, déli megyékben is előfordulhatnak szórványosan zivatarok, amelyekhez intenzív csapadékhullás, néhány helyen felhőszakadás, kisméretű jég és átmeneti viharos széllökés (~60-70 km/h) társulhat.

A fátyolfelhőzet és az erőteljesebbé váló gomolyfelhő-képződés mellett a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Szórványosan – előbb a Dunántúlon, később keletebbre is – várható zápor, zivatar. Legkisebb eséllyel az északkeleti megyékben lehet csapadék.

Zivatarok környezetében lehetnek erős vagy viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 32 fok között várható, nyugaton lesz a leghűvösebb, ahol délutántól már elkezd hűlni a levegő. Késő estére 17 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet– írja a Meteorológiai Szolgálat.

(Fotó: MTI)

 

 

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.