Jakab Péter: Vetíteni ingyen van, az óriásplakátok sokba kerülnek

A Jobbik elnöke nem hagyja magát semmilyen módon sem elnémítani.

2021. június 30., 10:13

Szerző:

A Jobbik elnöke szerint akár rendszeressé is válhat a kivetítő akciósorozata, ha a kormánypártok tovább folytatják az ellenzék lejaratását. Jakab Péter a 168-nak elmondta, a három kivetítést viszontválasznak szánta a Fidesz akcióira. Mint azt megírtuk, legutóbbi performanszát kedden este a Fidesz-székháznál követte el. Jakab Péter ezzel a kormánypártok egész épületeket elfedő óriásplakátjaira reagált, amelyek az ellenzéki miniszterelnök-jelölteket figurázzák ki. A Jobbik elnöke azt mondta, minden hazugságra igazsággal akar válaszolni.

„Az óriásplakátok sokba kerülnek, vetíteni meg ingyen is lehet. Így ezzel a módszerrel válaszoltam a Fidesz plakátjaira, bemutatva, kik is az álkeresztény, álszent Orbán-show főszereplői, vagyis milyen maga a Fidesz”

– fogalmazott lapunknak Jakab Péter. A politikus most a kormány Gyurcsány-show-jára reagált egy saját Orbán-show-val. A Fidesz-székház homlokzatára kivetített óriásplakáton Orbán Viktor mellett a párt botrányba keveredett politikusait nevezi meg, sajátos módon. Jakab Péter a miniszterelnököt a kupleráj főnökeként, a brüsszeli szexorgián lebukott Szájer Józsefet a pasizóként, az Adriai-tengeren szexvideójáról elhíresült Borkai Zsoltot a kurvázóként, míg a 19 ezer gyermek pornográf képet a számítógépén tároló Kaleta Gábort pedig a pedofilként aposztrofálta.

A kivetítésekkel május óta üzen a Jobbik miniszterelnök-jelöltje a kormánynak. Az első két akcióban Orbán Viktoré és az ő milliárdos jó barátjáé, Mészáros Lőrincé volt a főszerep. Először május 18-án a Parlamentre vetítette ki őket, majd június 9-én erős célzással a szegedi Csillagbörtön falán is feltűnt az arcuk. Jakab Péter a 168-nak elmondta, az első két akció arra volt válasz, hogy a parlamentben Kövér László többször is lenémította a mikrofonját. A házelnök ezt akkor arra hivatkozva tette, hogy Jakab Péter a „ficsúrozással” megsértette a házszabályt. A Jobbik frakcióvezetője ezért egyébként 9,6 millió forintos, rekordnagyságú pénzbüntetést kapott.

„Akkor azt ígértem, hogy ha a parlament falain belül nem mondhatom ki az igazat, elmondom a parlament falain kívül”

– mondta a politikus a 168-nak. 

(Kiemelt kép: Jakab Péter napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 7-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.