Jakab Péter tudja, miért akar Orbán Viktor gyermekvédelmi népszavazást

Szerinte a miniszterelnök napokig bujkált a boszorkánykonyhán, mire kifőztek valamit.

2021. július 21., 13:06

Szerző:

Reagált a Jobbik elnöke arra, hogy szerdán Orbán Viktor bejelentette, gyermekvédelmi népszavazás lesz. Jakab Péter azt mondta, Orbánék bajban vannak, és most előhúzták a Brüsszel-kártyát. A népszavazás pedig szerinte nem más, mint a válságkommunikáció eszköze. A jobbikos politikus szerint ez az egész a figyelemelterelésről szól.

Jakab Péter azután írt a Facebookra, hogy a miniszterelnök nagy bejelentést tett ma, miszerint gyermekvédelmi népszavazást tart. A Jobbik elnöke arról írt: Orbán Viktor és csapata bajban van, most előhúzták a Brüsszel-kártyát. Hozzátette: azért csinálják, „hogy eltereljék a figyelmet az éppen rájuk égő világbotrányról. A szégyentől, ahova süllyedt az egykor diktatúrák ellen szónokló két lábon járó erkölcs.”

A politikus úgy véli, hogy az egész szerdai bejelentés, egy egyértelmű terelés, miközben ország-világ válaszokat várna, hogy miért is kellett megfigyelni, lehallgatni magyar állampolgárok százait, talán ezreit. „Mindenki várta, hogy a gyáva zsarnok ma erre ad válaszokat. Nem adott. Három napig bujkált, míg kifőztek valamit a boszorkánykonyhán” – fogalmazott Jakab Péter, hozzátéve, hogy „jóléti intézkedésről szó sem esett – lehetőség sem lenne rá, hisz már mindenhol tudják, hogy lopnak, ezért is fagyasztották be az uniós támogatásokat”.

„Népszavaztatnak. Sokba kerül, de legalább a brancs is keres rajta. Népszavaztatnak – miközben már mindenkiről tudják, mit gondol, hisz lehallgatják a saját népüket. És miközben hangosan »brüsszeleznek«, egy hang nem esik arról, hogy Brüsszelnek két fő elvárása van: a független igazságszolgáltatás megteremtése, és a lopás befejezése. Na, ez az, amit nem szeretnének. És joggal rettegnek a jövő évi választásoktól. Akkor ugyanis oda mennek, ahova valók: A Csillagba” – írta még Jakab Péter. 

Szerdán reggel Orbán Viktor rendkívüli bejelentést tett a Facebookon. A miniszterelnök és a kormány gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez. A kormányfő azt mondta: „Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt. A magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a televízióban és a reklámokban. Brüsszel most az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli.” A gyermekvédelmi népszavazásban öt kérdés lesz. A kérdéseket itt tudja elolvasni.

(Kiemelt kép: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője azonnali kérdést tesz fel Orbán Viktor miniszterelnöknek az Országgyűlés plenáris ülésén, 2020. március 30-án. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)