Jakab Péter visszaszólt Márki-Zaynak

A pártelnök szerint aki a Jobbikot támadja, az Orbánt támogatja.

2021. december 20., 18:09

Szerző:

Múlt héten a Szabad Európának azt nyilatkozta Márki-Zay hogy, a Jobbik a 2,7 milliárd forintjából semmit se ad neki kampányra. Hozzátette, hogy az ellenzék tele van árulókkal, és őt is lecserélhetik, mint miniszterelnök-jelöltet.

Ezt az állítást nem tudta Jakab Péter szó nélkül hagyni, egy Facebook-bejegyzésben reagált is az őt ért támadásokra:

„Mi, jobbikosok érkeztünk a legtávolabbról az egységes ellenzékbe”

Elmondása szerint mikor a Jobbik elnökévé választották, még az ÁSZ-büntetést fizették, és „a pártot meg kellett tisztítani azoktól, akik ma is együttműködnek a Fidesszel”. Majd részletezi a bejegyzésben, hogy mivel és miként járultak hozzá az előválasztáshoz.

  • „Rengeteg aktivistával, és dupla annyi pénzzel szálltunk be az előválasztás finanszírozásába, mint a többi párt.
  • 29 körzetben nyertük el a választók bizalmát. A legnehezebb körzeteket bízták ránk, ahol vérrel és verítékkel lehet csak legyőzni a Fideszt, de rajtunk nem fog múlni.
  • Ezután összegszerűen a Jobbik ajánlotta fel a pártok közül a legtöbb pénzt a közös ellenzéki kampányba.”

Kiemeli, hogy rajtuk nem múlhat a közös miniszterelnök-jelölt győzelme. 

„Aki ezek után a Jobbikot támadja, az Orbán hatalmon maradását segíti”

– áll Jakab Péter bejegyzésében. Azzal folytatta, hogy „ezt a közös miniszterelnök-jelölt nyilván nem hagyná, hisz érte is küzdünk.”

(Kiemelt képünk: Jakab Péter hivatalos Facebook-oldala)

Tegnap 19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.