Vicces bögrékkel kedveskedett szorgos kollégáinak Jakab Ferenc professzor

2020. július 16., 21:19

Szerző:

A koronavírus-járvány miatt megfeszített erőkkel, olykor napi 15–16 órát dolgoznak a Virológiai Nemzeti Laboratórium kutatói, hogy segítsék megfékezni a kórokozó terjedését. A 12 szakemberből álló csapat vezetője,

Jakab Ferenc névre szóló, szkafanderes bögrével köszönte meg a fáradozásukat.

„Egyik este a Facebookon szembejött a feleségemmel egy kreatív műhely posztja, a hirdetésben számtalan vicces kreámia mütyürt láttunk azokról a tárgyakról, amiket annak idején az emberek felvásároltak: toalettpapír, fertőtlenítőszer. Volt köztük egy figurás bögre is, ekkor jutott eszembe, hogy mi lenne, ha én is csináltatnék hasonlót ajándékba a csapatomnak, a szkafandereinkkel – mesélte a Borsnak a professzor.

„A csapat összes tagja rengeteget dolgozott az elmúlt öt hónapban, éjszaka, sőt hétévégén is. Szerettem volna valami maradandóval is meglepni őket. Ennek a vicces bögrének a belsejében még egy vicces felirat is van:

Hm… nem fertőzött?"

– tette hozzá Jakab Ferenc.

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.