Izraeli zászlót gyalázott az egyik zenekar a Szigeten

A barcelonai Tribade zenekar Izrael-ellenes szövegeket írt az ország zászlójára, valamint egy nemiszervet is rárajzoltak.

2022. augusztus 16., 11:28

Szerző:

A nő rapegyüttes meggyalázta az izraeli zászlót, amire többek között olyanokat írtak, hogy „Izrael nem létezik”, „Szabad Palesztinát”, valamint egy nemiszervet is felfirkáltak a zászlóra – írta a Blikk.

 Az esetről több videót is feltöltöttek a közösségi oldalakra, valamint az i24News riportot is készített az esetről.

Tamir Wertzberger, Izrael Budapesten dolgozó külügyi koordinátora elmondta, hogy az együttes egy izraeliek által lakott táborhoz osont be, és ott rongálta meg a fesztiválozók által kifeszített zászlót. A felvételt az együttes maga töltötte fel a saját Instagram-oldalára, de azóta a csoport Twitter és Instagram fiókjukat is priváttá tették.

A Sziget szervezői később közleményben reagált az esetre, amelyben kijelentették, hogy elfogadhatatlannak tartják a zenekar viselkedését, valamint tettük miatt a jövőben nem hívják meg többé őket.

„A Sziget mintegy 30 éve olyan alapértékek mentén formálódott, mint a különbözőség elfogadása, az emberi méltóság tisztelete, az egymás iránti figyelem fontossága, az emberek és nemzetek egyenjogúsága, a béke és a szeretet jegyében. Ezeket az értékeket a mai napig valljuk és kiállunk mellettük. A Tribade nevű csapat közösségi oldalán közzétett videó olyan dolgokat közöl, amelyek a Sziget számára elfogadhatatlanok és teljesen ellentétesek a fesztivál említett alapértékeivel. Videóban látható gyűlöltkeltő akciót maximálisan elfogadhatatlannak tartjuk, és teljesen elítéljük, a jövőben pedig nem kívánunk helyt adni a zenekar produkciójának” – írta Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)