Iványi Gábor szintén bojkottálja az ATV-t

Iványi Gábor metodista lelkész közleményt adott ki, amely szerint egyetért azzal a bojkottal, amit Tamás Gáspár Miklós hirdetett meg az ATV-vel szemben.

2021. május 6., 11:15

Szerző:

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője, Iványi Gábor közleményben jelentette be, hogy támogatja Tamás Gáspár Miklós bojkottját az ATV-vel szemben.

Iványi Gábor így fogalmaz közleményében:

„A magam részéről messzemenőkig egyetértek az ATV értelmiségi mellőzésével. Felháborít a Klubrádió elhallgattatásában a kormánnyal érdekből vállalt kollaboráció.”

Tamás Gáspár Miklós, a bojkott kezdeményezője szerint „az ATV csoport úgy szerezte meg a – szintén morális értelemben – rablott holmit, hogy közben azt a látszatot kelti (egy-két tévéműsorra hivatkozva), mintha ellenzéki, netán pártatlan médiavállalkozás lenne, holott működésének nagyobbik része – minden hozzáértő szerint – a magyarországi radikális jobboldal (a kormányzó erő) érdekeit szolgálja.”

 

(Kiemelt kép: Fotó: MTI | Szigetváry Zsolt)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.