Ittasan kerékpároztak az autópályán a hajnali baleset sérültjei

2023. augusztus 15-én 0 óra 30 perc körüli időben az M6-os számú főút 142-es kilométerszelvényében Tolna térségében az M6-os autópályán egy 34 éves férfi és egy 22 éves nő szenvedett balesetet. A férfi nem élte túl, hat autó is áthajtott a haladó sávba zuhant testén. A nő sérülései is súlyosak, a szervezetében alkoholt találtak.

2023. augusztus 15., 14:05

Szerző:

Halálos kimenetelű baleset történt az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán augusztus 15-én nem sokkal éjjel fél egy után. Egy 34 éves férfi egy 22 éves nő egy kerékpárral közlekedtek az M6-os autópályán a 142-es kilométerszelvény közelében, feltehetően a leállósávon – olvasható a rendőrség közleményében.

A kerékpárosok feltehetően elvesztették egyensúlyukat és a haladó sáv felé dőltek. Ekkor érkezett az autópályán egy személyautó, melynek vezetője az ütközést nem tudta elkerülni, és a kocsi elejével elütötte a kerékpáron utazókat. Az ütközést követően a nő a külső szalagkorlát melletti területre esett, míg a férfi az előző sávra zuhant. Ezután az előző sávban több arra haladó autós is áthajtott rajta.   A 34 éves tolnai férfi olyan súlyos, az élettel összeegyezthetetlen sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. 

A nőnél végzett alkoholszondás ellenőrzés pozitív értéket mutatott. Őt a mentők kórházba szállították.

A helyszínelés és a rendőri tevékenység a helyszínen véget ért. Az érintett útszakaszon ismét zavartalan a forgalom.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Sóki Tamás/MTI)