Ittas diákok tördelték le a Margit híd kőkeresztjeit

Súlyos pénzbüntetést kaptak azok a diákok, akik részegen letördelték a kereszteket, tettüket már megbánták, de így is összesen 540 000 forint péznbírságot kaptak, közölte a BRFK.

2023. szeptember 6., 18:30

Szerző:

Két részeg diák felelős a Margit híd kőkeresztjeinek megrongálásáért, írja a 444.hu. A jogerős ítéletet ellenük gyorsított eljárásban máris meghozták, ezek szerint első rendű vádlottat 300 000 forint míg a másodrendű vádlottat 240 000 forint pénzbírság megfizetésére kötelezték az ügyben, műemlék megrongálásával elkövetett, kisebb kárt okozó rongálás bűntette miatt.

A két elkövető két, 18 évesnél idősebb diák, akik ittas állapotban, Budáról Pestre tartottak szórakozni augusztus 24-én éjjel, amikor végül a keresztek letörését elkövették, az elsőrendű vádlott ötlete nyomán. Később tettüket beismerték a rendőrségnek, megbánást tanúsítottak és bocsánatot kértek. Erre való tekintettel, noha az összes becsült kár átlépte az 1 millió forintot, pénzbüntetésüket az ítélet lecsökkentette.

(Kiemelt kép: Kora délutáni járműforgalom a főváros II. kerületében az Árpád fejedelem útján, a Margit hídnál. Háttérben a Parlament épülete a Duna folyó túlpartján. Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)