Itt az új szabályozás – a Netflix sem lehet kivétel

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság új szabályozást hozott: a Netflixnek és a többi streamingszolgatónak kötelező lesz a korhatár-besorolás jelzése.

2023. január 26., 15:38

Szerző:

Korhatár-besorolással kell ellátni az audiovizuális lekérhető médiaszolgáltatásokon (azaz többek között a Netflixen és HBO GO-n) elérhető médiatartalmakat is – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A korhatár-kategóriát a műsor elején, vagy a műsorkínálat felületén kell jelezni – írja a Hvg.hu.

A korábbi szabályozás csak a tizennyolc éven aluliaknak nem ajánlott vagy a pornográf, esetleg szélsőségesen erőszakos tartalmak besorolására kötelezte a szolgáltatókat. Az új szabályozás azonban minden műsorszám korhatár-kategóriamegjelölését előírja.

A módosítást azzal indokolták, hogy az átalakuló médiafogyasztási szokások következtében a közönség egyre nagyobb arányban választja a streamingszolgáltatásokat, így televízió és a streamingszolgáltatás ma már ugyanazért a közönségért versenyez.

(Kiemelt kép: Chona Kasinger / Bloomberg)

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.