Itt a vége, nem praktizálhat ügyvédként Völner Pál

A korrupciós bűncselekményekkel gyanúsított Völner Pál ügyvédi státusza inaktív, pár hete még dolgozott. 

2022. november 8., 07:31

Szerző:

Nem gyakorolhatja október vége óta ügyvédi tevékenységét Völner Pál. A korábbi igazságügyi államtitkár egy ideje még dolgozott, de ügyvédi státuszát inaktívra változtatta a kamara a vádemelés után. Fegyelmi eljárás is folyik ellene, ha bűnösnek találják, soha többet nem praktizálhat ügyvédként, írja a hvg.hu.

 

Völner Pált azzal vádolja az ügyészség, hogy összesen 83 millió forintnyi kenőpénzt vett át Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől, emiatt tavaly év végén lemondásra kényszerült államtitkári posztjáról. Fordulatot a vádemelés hozott. Noha szabadlábon védekezhet, felfüggesztették Völner Pál ügyvédi tevékenységét, le kellett adnia bélyegzőjét, ügyvédi igazolványát érvénytelenítették. A volt államtitkár ügyvédi praxisának felfüggesztését a hvg.hu-nak megerősítette az erről szóló határozatot aláíró Becker Tibora területileg illetékes Komárom-Esztergom megyei ügyvédi kamara elnöke.

Az ügyvédekre vonatkozó törvény szerint a kamarai elnöknek fel kell függesztenie azt az ügyvédet, aki ellen olyan szándékos bűncselekmény miatt emelnek vádat, amelynek büntetési tétele büntetési tétele meghaladja az öt év szabadságvesztést, Völner Pálra nyolc év börtönt kért az ügyészség. 

(Fotó: MTI/Kovács Attila)

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.