Itt a MÁV és a Volán nyári menetrendje, erre kell majd figyelni

A turisztikailag kiemelt célpontok felé sűrítik a járatokat, egészen augusztus végéig.

2022. június 3., 18:14

Szerző:

A nyári menetrend a Volánbusznál június 16-án, a vasútnál pedig június 18-án lép életbe, a turisztikai helyeket sűrűbben kiszolgáló menetrendek augusztus 28-ig lesz érvényben – közölte MÁV pénteken az MTI-vel.

A közleményben kiemelték, a vasúton június 18-tól több kiindulópontról még több expresszvonat közlekedik a Balatonra. Újra elérhetők lesznek a Balaton körüli utazásra szóló napijegyek és a kedvezményes jegyek, bővítik a kerékpárszállítási kapacitást.

A MÁV-START 35 felújított és 2 új típusú jegyautomatát telepített a forgalmasabb balatoni állomásokra, megállóhelyekre.

Volánbusszal június 16-tól az ország számos pontjáról még kedvezőbbé válik a Balaton elérése. A Volán több új járatot indít, egyes járatok gyakrabban és több települést érintve közlekednek, illetve számos városban tovább javulnak az autóbuszok és a vonatok közötti átszállási lehetőségek – írják a közleményben.

Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedési államtitkára a közleményben kiemelte, a minisztérium az utasszám dinamikus emelkedésére tekintettel minden eddiginél több és jobb minőségű, az ország egészét behálózó balatoni vonatkínálatot rendelt meg a nyári szezonra. A menetrendben lévő fejlesztések egy része a nyári szezonra szól, elsősorban a Balaton jobb megközelítését szolgálja, más része nem szezonális. Egyes térségek közlekedése átalakul, sok település kap sűrűbb, általában ütemes összeköttetést fontos irányokban. Javul a vonat-busz együttműködés is az országban több helyen – tette hozzá.

(Kiemelt kép: Megújult étkezőkocsi a budapesti Déli pályaudvaron, ahol sajtótájékoztatót tartottak a balatoni vasúti előszezonról 2022. május 12-én. Fotó: MTI/Soós Lajos)

Az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) is érvényben van a Molnál múlt pénteken bevezetett üzemanyagvásárlási korlátozás – válaszolta kérdésünkre a szolgálat. Az után kerestük meg az OMSZ-t, hogy Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő azt írta a Facebook-oldalán, az 50 literes tankolási limit kevés a nagy üzemanyagtartályú és sokat fogyasztó mentőkocsikhoz, a napi többszöri tankolás pedig lassíthatja az amúgy is hatékonysági problémákkal küzdő mentőszolgálatot.

Papírból készült szívószálat hívott vissza a forgalomból a Metro Kereskedelmi Kft. – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján csütörtökön közzétett felhívásban.