Itt a Fidesz választási programja: minden idők legpitiánerebb gyűlöletkeltésével álltak elő

2018. február 28., 13:04

Szerző:

A Facebook-oldalán osztotta meg a Fidesz, hogy mit ígér, milyen programot kínál Magyarországnak. Ja, nem, hanem csak azt, hogy mit tart a választás igazi tétjének. Senkit sem érhet nagy meglepetés: a MIGRÁNSOKAT.

Érdemi tájékoztatás, világos elképzelések, javaslatok és a realitások teljes kerülésével a magyar kormánypárt egy olyan propagandaanyaggal állt elő, amely képi világában, s hangulatában minden korábbinál erőteljesebben a gyűlöletkeltésre koncentrál. A videó elején annyit feliratoznak a képekhez, hogy Budapest, Keleti pályaudvar – azt a Fidesz már elfelejti megemlíteni, hogy a képsorokat még 2015 nyarán rögzítették, amikor épp a kormányzati apparátus felkészületlensége, s vélhető szándékai nyomán hatalmas tömeg torlódott fel Magyarországon.

Azóta a Törökország-Európai Unió között köttetett megállapodás nyomán jóval kevesebb menekült, illetve migráns érkezik Európába, így egészen egyszerűen döbbenetes a felirat, miszerint:

„EZ LESZ MAGYARORSZÁG SORSA, HA SOROS EMBEREI HATALOMRA KERÜLNEK. ÁLLÍTSUK MEG ŐKET!"

A kampányfilm megjelenését megelőzően ma reggelre már országszerte elárasztották a postaládákat a Fidesz kampányanyagai is. Ezeken úgy tesznek, mintha valóban lenne értelme annak a határzárnak, amelyen valójában csak tavaly mintegy 20 ezerszer hatoltak át valóban illegális határátlépők – már amiről a rendőrség is tud. Ráadásul arról is nagyvonalúan hallgatnak, hogy nem emiatt a kerítés miatt jönnek kevesebben.

A Fidesz „programja"