Itt a bizonyíték, vágatlan videó arról, ahogy az MTVA biztonsági őrei rángatják, földre teperik Varju Lászlót

A közmédia csak a vágott verziót közölte, hogy alátámassza a hazugságot, ami szerint a DK-s képviselő csak színészkedett.

2019. január 5., 11:30

Szerző:

Egy idáig nem közölt felvétel jutott el a 444.hu-hoz, ami az MTVA székházában készült december 17-én, nem sokkal azután, hogy több ellenzéki képviselő megpróbált bejutni a stúdióba, hogy beolvassák követeléseiket. 

A videót a közmédia egyik operatőre készítette, de a közmédia valamiért soha nem közölte, illetve a híradó szerkesztői csak azokat a pillanatokat vágták ki belőle, amin a felvételen látható Varju László DK-s országgyűlési képviselő egyedül, a földön fekve méltatlankodik.

Ezt a kormányzati propagandagépezet a politikus színészedéseként állította be. Amikor a biztonsági őrök előtte dulakodnak vele, nem mutatták be.

A most kiszivárgott nagyjából 16 perces vágatlan videón, ami azóta is az MTVA rendszerében pihen, az látszik, hogy az intézmény fegyveres biztonsági emberei kiráncigálják és kitaszigálják egy lépcsőházból Varju Lászlót, aki épp egy lépcsőn igyekezne a stúdió felé. A képviselőt négyen, majd öten is ráncigálják, a földre vetik, többször ráülnek a testére.

Az egyik őr valószínűleg másodállásban dolgozó rendőr, illetve egykori rendőr lehetett, ugyanis egy pillanatban elszólja magát. „Felszólítom a törvény nevében!” - hangzik a végén azért elharapott mondat. Mint ismert, az MTVA épületét védő biztonsági cég, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. korábban Pintér Sándor jelenlegi belügyminiszter, volt országos rendőrfőkapitány tulajdonában állt. December 17-én a rendőrök egyetlen egyszer sem léptek fel a képviselők védelmében a biztonsági emberekkel szemben.

 

09:38

Hiba, hogy az Európai Bizottság azt erőlteti, hogy a miniszterelnökök tűzzék napirendre Ukrajna EU-csatlakozását, mert az nincs előkészítve. Az azonnali csatlakozás helyett először öt-tízéves időtávra stratégiai partnerségi megállapodást kellene kötni Ukrajnával – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.