Ismét SZIA Nemzetközi Repülőnap Szegeden! - képriport

Már hatodik alkalommal.

2021. szeptember 11., 21:14

Szerző:

Csodálatosan jó időben és a szokásosnál is talán nagyobb érdeklődés mellett zajlott a szegedi nemzetközi repülőshow teljes, szombati napja, sok-sok kötelékkel, műrepülő és ejtőernyős bemutatókkal, külföldi (Melanie Astles francia bajnoknő, Martin Graf szívsebész műrepülő, Luca Bertossi fiatal olasz vitorlázó műrepülő) és hazai ászokkal. Idén Szeged szépségdíjasa egy cseh tulajdonban repülő, polírozott fémes színben csillogó, 1942-ben készült Beech 18-as volt.

A szervezők a hagyományos formációk mellett jó néhány olyan csapatot hívtak meg, amelyek nem fantasztikus szupergépekkel, hanem kisebb, mondhatni sokak számára elérhető repülő konstrukciókkal tudtak különlegesen szép produkciókat bemutatni. Három remek vitorlázó-műrepülő repülésben is gyönyörködhettek a nézők, ott volt Tóth Ferenc e műfajban hétszeres (!) világbajnokunk, Veres Zoltán, Imreh Lajos és fantasztikus helikoptere, vasárnapra várják a szervezők Besenyei Péter produkcióját.

Különleges látvány volt a most kezdődő hőlégballon Európa Bajnokság mezőnyének alkonyati felszállása. A szegediek a jelek szerint hagyományt teremtettek azzal, hogy este-éjszaka bámulatos fényekkel, kivilágított gépekkel és pirotechnikai csemegékkel ejtik bámulatba a látogatókat. 

 

A teljes program itt látható.

A galéria fotóit Farkas László készítette.

 

 

(Kiemelt Fotó: Farkas László)

12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.