Ismerjék meg Gávavencsellő polgármesterét, aki sérteget és fenyegetőzik, ha feltesznek neki egy egyszerű kérdést

2017. november 18., 08:58

Szerző:

Ha nincsenek válaszok, személyeskedik, fenyegetőzik Gávavencsellő polgármestere, majd egyszerűen kidobja az érdeklődő újságírót. Márpedig válasza nem volt, amikor a HírTV arról érdeklődött, hogy a szegregáció felszámolására kapott 135 millió forintos támogatásból miért költöttek masszázsra, masszázsra, léleksimogató beszélgetésekre, életkedv-előadásra, biorezonancia mérésre, farsangi bulira és Oravecz Nóra előadásra. Az uniós pénzt a pályázat szerint a hátrányos helyzetűek mosási, tisztálkodási és főzési lehetőségeinek megteremtésére kellett volna költeni.

A furcsaságokat a Célpont stábja fedezte fel, és megkeresték a 4000 lakosú, Szabolcs megyei Gávavencsellő polgármesterét. Mikor azonban a riporter a Vojtó Mihályné polgármesternél érdeklődött a felzárkóztatási programról, a településvezető először sértegetni kezdte az újságírót, majd később kiküldte a hivatalból.

A polgármester először csak azt közölte, hogy semmi közük a projekt részeként létrehozott három szociális-közösségi házhoz, majd sértegetni kezdte az újságírót, megfenyegette, végül egyszerűen kizavarta a hivatalból. A három ház közül egyébként a stáb egyet talált nyitva, ott is csak egy sertéstelep működött a hátsó udvarban.

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.