Ingyenes marad az M30-as autópálya egyik szakasza

A térség fideszes képviselője és az innovációs és technológiai miniszter megállapodtak.

2021. december 6., 15:48

Szerző:

Január elseje után is ingyenesen használhatják az autósok az M30-as autópálya miskolci elkerülő szakaszát – közölte Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője hétfőn az MTI-vel. A közlemény szerint

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Csöbör Katalin hétfőn állapodott meg az út ingyenes használatáról.

A képviselő közölte: az M30-as autópálya Miskolc és Kassa közötti szakaszának átadása után kezdődtek meg a tárgyalások arról, hogy január elsejét követően is ingyen használhassák az autósok a miskolci elkerülőt. Az új szakasz megépítésével és átadásával ugyanis az útdíj mértékéről és az útdíjköteles utakról szóló rendelet értelmében a korábban ingyenesen használt elkerülő szakasz is fizetőssé vált volna.

Csöbör Katalin hozzátette:

Miskolcon az úthálózat-fejlesztések miatt jelenleg is több helyen építkezések zajlanak, és a forgalomterelések is gyakoriak a városban.

Épül az Y-híd, a projekt folytatásáról már döntött a kormány, és egy négysávos, a belvárosból kivezető úttal is bővül Miskolc úthálózata, továbbá a szirmabesenyői ipari parknál egy körforgalom kialakítását, valamint a Miskolci Egyetemhez vezető Futó utca bővítését is tervezik – ismertette.
Kiemelte: azért is fontos, hogy továbbra is ingyenesen használhassák az autósok a miskolci elkerülő szakaszt, hogy ne terheljék tovább a belvárosi forgalmat azok, akik esetleg az útdíjfizetés miatt választották volna a kerülőutat.

Mint írta, ezt felismerve a kormányzattal októberben kezdeményezett tárgyalást, amelynek eredményeképp az autósok továbbra is ingyenesen használhatják majd a miskolci elkerülő szakaszt.

(Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő beszédet mond az M30-as gyorsforgalmi út Miskolcot Kassával összekötő szakaszának átadóünnepségén Tornyosnémetiben 2021. október 26-án. Fotó: Benko Vivien Cher / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda)

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.