Ingyenes egyetemi kurzusokat indít a CEU Budapesten

A  Közép-európai egyetem két éve nyitotta meg új kampuszát Bécsben, de Budapesten továbbra is szeretne jelen lenni, ezért ingyenes közéleti témakkal foglalkozó kurzusokat indít. 

2023. április 12., 17:15

Szerző:

A Közép-európai Egyetem oktatói által létrehozott Bibó István Szabadegyetem ingyenes, magyar nyelvű kurzusokat kínál közéleti témákban áprilistól az egyetem közleménye szerint. 

A kurzusok alkalmával szakértők előadásain túl a közönség is kérdezhet. Az előadásokra személyesen és online is bekapcsolódhatnak az érdeklődők.

Három területet jár körül a CEU nyitott akadémiája: az egyik előadás a fogyatékossággal élő embereket és a velük kapcsolatos szakpolitikákat helyezi a fókuszba. A Kiüresedett szavak és fogalmak, politika az ókori athéni demokráciától a bitcoinig című kurzus politikai eszmetörténetről, Demokratikus innovációk: közösségi lehetőségek és eszközök a jobb kormányzásért  pedig a képviseleti demokrácia válságáról értekezik. Regisztrálni a Bibó István Szabadegyetem oldalán lehet.

(Kimelet kép: A CEU kampusza Bécsben Fotó: AFP | Joe Klamar)

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.