Ekkortól lehet regisztrálni az 5-11 éves korosztályt koronavírus elleni oltásra

Oltópontokon és rendelőkben kaphatják meg a vakcinát. 

2021. december 3., 12:53

Szerző:

A házi gyermekorvosok öt napot kaptak, hogy összegyűjtsék, hány szülő akarja a rendelőjükben beoltatni a gyerekét – írja a HVG.

December 14-én, a tervezettnél egy héttel korábban érkezik az 5-11 éves korosztálynak szánt Pfizer oltás Magyarországra, a szülők pedig előreláthatólag december 8-tól tudnak majd online időpontot foglalni gyerekeiknek – derül ki abból a körlevélből, melyet a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő küldött a házi gyerekorvosoknak. A HVG birtokába került levelen Muzsay Géza országos kollegiális házi gyermekorvosi szakmai vezető, és Békássy Szabolcs országos kollegiális háziorvosi szakmai vezető aláírása szerepel. 

A kórházi oltópontokon házi gyermekorvosi rendelőkben valamint vegyes praxisokban kell 10 fős csoportokat létrehozni , mivel egy ampulla 10 darabos kiszerelésű. A levél kitér arra is, hogy az orvosokon most ismét nagy teher nehezedik, hiszen előzetesen felkell mérniük, hogy hány szülő akarja náluk oltatni a gyerekét, erre alig 5 napjuk van az orvosoknak. 

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.