Ilyen az, amikor Karácsony Gergely idézi Orbán Viktort

A főpolgármester szerint a magyar kormányt a civilizált világban megvetik azért, ahogy a homoszexuálisokat kezeli. 

2021. június 23., 18:27

Szerző:

A főpolgármester és miniszterelnök-jelölt szerint a civilizált világ képes különbséget tenni Magyarország és kormánya között. „Senki nem ítéli el a magyarokat, de a világ megveti Orbán Viktor kormányát” – írta a Facebookon. 

– Az Európában, benne Németországban, Bajorországban és München városában is jogos megrökönyödést és felháborodást kiváltó gyűlöletkeltő, megosztó, ostoba és aljas homofób törvény kapcsán egyszer és mindenkorra tudatnunk kell mindenkivel szerte a világban: Magyarország nem egyenlő a kormányával – közölte a miniszterelnök-jelölt, utalva a legutóbbi nemzetközi botrányra a magyar pedofiltörvénnyel kapcsolatban.

Karácsony Gergely szerint senki, de senki nem ítéli el Magyarországot és a magyarokat, de lassan az egész civilizált világ megveti Orbán Viktor kormányát. A főpolgármester nagyot szűr Orbán Viktoron, akinek sokáig a bajor CSU volt a legfőbb szövetségese Európában: – Ennek a megvetésnek az egykori Orbán-szövetséges keresztényszociális bajor vezetés éppúgy hangot ad, mint München városának szociáldemokrata polgármestere. Ők is tudják, tudniuk kell: az ország és kormánya nem ugyanaz, és egyre kevesebb közük van egymáshoz.

„A szégyen a kormányé, és nem az országé.”

Karácsony Gergely szerint a magyar kormányt megillető széleskörű megvetésnek nem lehet az a Magyarország a kárvallottja, amely békés hétköznapokra, összetartó társadalomra, több emberségre, közös sikerekre vágyik. És büszke a nemzeti válogatottjára.

A főpolgármester zárásként a miniszterelnököt idézi:

„Most van helye, nem máskor, mert ez nem lehet megosztó politikai szlogen, csakis szívből jövő közös buzdítás: Hajrá, Magyarország; hajrá, magyarok! Hajrá, magyar válogatott!”

(Fotó: Pesti Hírlap archív)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.