Így védte meg Hosszú Katinkát Kásler Miklós

Szerinte az úszót ért támadások a méltatlanok.

2021. július 30., 07:39

Szerző:

Méltatlannak nevezte Kásler Miklós azokat a támadásokat, amelyek a napokban érték Hosszú Katinkát. A miniszter szerint a gyalázkodásokkal szemben az eredmények örökre a tudatunkban maradnak, úgyhogy ő továbbra is büszke az úszóra, mert az a siker, amit eddig elért, az vitathatatlan.

Kásler Miklós a Facebookon védte meg az úszót. Azt írta: „Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszónőnk, egyben vitathatatlan magyar sportcsillag, aki eredményeivel a legnagyobbak közé emelkedett, hazánk számára pedig számtalan alkalommal dicsőséget szerzett. Ennek ellenére az utóbbi napokban nemtelen támadások célpontjává vált, ami méltatlan a személyéhez, sikereihez és a versenysport eszméihez egyaránt.”

Hozzátette: Magyarország sportügyekért is felelős minisztereként büszke vagyok Hosszú Katinkára és szívből örülök, hogy személyesen kívánhattam számára is sok sikert az idei olimpiára. A gyalázkodó támadásokkal szemben az eredmények örökre tudatunkba és emlékezetünkbe vésődnek. Ennek jegyében pedig kívánom, hogy olimpikonjaink most Tokióban is még sikerek sorával örvendeztessék meg nemzetünket. Hajrá, magyarok!”

Hosszú Katinkát egyébként Orbán Viktor is megvédte. A miniszterelnök azt írta„Egyszer bajnok, mindig bajnok. Akinek a tiszteletére egy olimpián egyszer is fölvonták a nemzeti lobogót, mindig a mi hősünk marad”. Az úszót azért kezdték támadni, mert visszalépett a 200 méter pillangó olimpiai előfutamától, amely csak 48 perccel kezdődött a 200 méter vegyesúszás döntője előtt. Sokan azt látták bele, hogy eljátszotta ugyanazt, amit a riói olimpián, aminek Jakabos Zsuzsa úszó itta meg a levét. És azt is kifogásolták, hogy egyik számban sem sikerült a tokiói olimpián dobogóra állnia.

(Kiemelt kép: Hosszú Katinka versenyez a nők 200 m vegyes döntőjében a 2020-as tokiói olimpiai játékok alkalmával, a Tokyo Aquatics Centerben, 2021. július 28-án, Tokióban, Japánban. Fotó: Stephane Kempinaire / KMSP / AFP)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.