Ellenzéki kudarc: felkészületlen MZP, bizalmatlan pártok

A Direkt36 hosszú cikkben számol be az ellenzéki összefogás kampányának részleteiről, többek között írnak Márki-Zay Péter ás az ellenzéki pártok vitáiról, a pártok és a kampánystáb közötti bizalmatlanságról. 

2022. május 17., 11:02

Szerző:

A cikkben egyebek mellett szó van még egy meghiúsult videóbeszélgetésről Zelenszkijjel és Gyurcsány háttérbe vonulásáról majd újraaktivizálódásáról. Utóbbi csúcspontján a DK vezetője kitette Márki-Zayt a pártvezetők közös Signal-csoportjából, Karácsonynak pedig szemrehányást tett, amiért

visszalépésével „ezt az embert" a nyakukra hozta

 – írja Telex

Arra is kitérnek, hogy Márki-Zay képtelen volt a feladatokat delegálni, olyan ügyekben is mikromenedzselni akarta a kampányt, mint hogy hány fokos szögben mutasson felfelé a nyíl a plakátokon, és betűről betűre ellenőrizte a kampányújságok tartalmát. A bizalmatlanság miatt a Hold utcai központban fizikailag is elkülönült a kampánystáb vezetése és az MZP-hez kötődő Mindenki Magyarországa Mozgalom csapata.

(Kiemelt képünk: Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje  és az ellenzék közös képviselőjelöltjei az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton 2021. október 23-án. MTI/Szigetváry Zsolt)