Így repült le a Penny Market teteje

Leborotválta a szélvihar.

2022. január 17., 19:32

Szerző:

Lebontotta egy Penny Market tetejét a 20. kerületben a viharos szél a Topánka utcában – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Budapesten Zuglóban és Kispesten is kidőlt fához riasztották a tűzoltókat.

A tűzoltók itt és az ország több pontján is folyamatosan dolgoznak: a széllökések több helyen is fennakadást okoztak, Ácsnál, Keréktelekinél, Mezőörsnél kidőlt fákhoz, Nyergesújfalunál és Bábolnán leszakadt lámpákhoz és villanyvezetékekhez riasztották őket.

Másodfokú riasztás van az országban, 65-90 kilométer/órás szelek röpítik el a tetőcserepeket.

(Fotók: Mihádák Zoltán / MTI)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.