Így reagált Márki-Zay, Gyurcsány és Jakab az uniós bíróság döntésére

Itt az ellenzéki reakciócsokor. 

2022. február 16., 13:30

Szerző:

Ahogyan már korábban beszámoltunk róla, döntő fontosságú pert vesztett Magyarország az EU-val szemben, ugyanis az Az Európai Unió Bírósága visszautasította a magyar és a lengyel kormány keresetét, és ezzel kimondta, hogy jogszerű az úgynevezett feltételességi mechanizmusról szóló rendelet, tehát jogosan vehetik el az EU-s támogatások szétosztásának a jogát azon kormányoktól, amelyek nem tudják garantálni, hogy a pénz annak megy, akinek azt Brüsszel szánta. 

Az ellenzék nem hagyta szó nélkül az ítélet hozatalt, elsőként Gyurcsány Ferencből váltott ki reakciót, ahogyan megszokhattuk tőle, ismét egy vers formájában mondta el a véleményét.

Benneteket ütnek, de nekünk fáj.

Hasta la vista, baby.
Ennyi volt. Vége.
Hasta la vista, fiúk.
No money, nincs pénz az Unióból, ha így folytatjátok. Nektek a saját zsebetek bánja, nekünk a hazánk, a városaink, a falvaink, a civil szervezetek. Mert ők se kapnak pénzt miattatok. Mert nektek a jog, a tisztesség smafu.
Menjetek már el. Tényleg!

Márki-Zay Péter egy gyors matematikai számolással kiszámolta, hogy az uniós pénzmegvonással a magyarok zsebéből egyenként 600 ezer forintot vett ki Orbán Viktor. 

Jakab Péter ennyivel nem elégedett meg: Önző tolvajnak nevezte Orbánt, aki a mai napon elvett 6000 milliárd forintot a magyaroktól. 

„6000 milliárdot, amit Brüsszel nekünk, magyaroknak tett félre, hogy rendezzük a béreket, a nyugdíjakat, az egészségügyet.
Egy feltételt szabott: ne lopd el.”

(Márki-Zay Péter beszél az Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott közös ellenzéki megemlékezésen, az Andrássy út–Dózsa György út sarkán. Budapest, 2021. október 23. Fotó: Adrián Zoltán/168.hu)