Igazi strandidő lesz pénteken

Csapadék nem valószínű, legfeljebb pénteken késő délután a nyugati határvidékre sodródhat be egy-egy zápor, zivatar.

2021. augusztus 13., 05:36

Szerző:

A 16-18 fokos hajnal után gyorsan melegszik majd a hőmérséklet. Napközben fátyol- és gomolyfelhők mellett ismét sok lesz a napsütés – írta az MTI. Csapadék nem valószínű, legfeljebb pénteken délután, késő délután a nyugati határvidékre sodródhat be egy-egy zápor, zivatar. Késő estétől már a Tiszántúlon is gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 28 és 34 fok között várható. 

A hétvégén néhány fokkal tovább melegszik az idő, vasárnap akár 36 Celsius-fokot is mérhetnek, írta az MTI.

Szombaton is többnyire sok napsütés várható, de északnyugaton, északon elszórtan, másutt legfeljebb néhol alakulhat ki zápor, zivatar. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-21, a csúcshőmérséklet 29-35 fok között várható.

(Kiemelt kép:Egy nő hűti magát a hőségben a Szabadság téri szökőkútnál 2021. július 13-án. Másodfokú hőségriasztást rendelt el Müller Cecília országos tisztifőorvos július 15-én éjfélig. MTI/Mohai Balázs)

Tegnap 21:31

A korábbi kerek évfordulókhoz képest szerényebb külsőségek közepette volt kénytelen ünnepelni a 70. születésnapját az orosz elnök. A Blikk úgy tudja, hogy – a korábbi évekkel ellentétben – Orbán Viktor és a hivatalban lévő köztársasági elnök sem köszöntötte fel az orosz elnököt.

Tegnap 19:41

Helyi népszavazást kezdeményez az LMP a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárról, mivel attól tart, hogy annak jelentős vízfelhasználása felgyorsítja a város kiszáradását – jelentette be Murguly Mátyás, a párt helyi politikusa pénteken sajtótájékoztatón.

2022. október 7., 16:44

Október 18-án 11 órakor kísérik utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját. Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában vesznek végső búcsút.