Három napig hevert holtan az idősotthon 94 éves lakója, rá se bagóztak

Belső vizsgálatot rendeltek el a nyugdíjas lakóparkban.

2023. szeptember 7., 14:36

Szerző:

Napokig hevert holtan Hódmezővásárhelyen, a nyugdíjas lakóparkban egy idős, a 94. életévében járó bácsi. Csak 3 nap múltán nyitották rá az ajtót. Az eset nagy felháborodást keltett, mivel a lakóparkban élők komoly összegeket fizetnek azért, hogy nyugalomban, biztonságban tölthessék életük utolsó szakaszát 

– tudta meg a Délmagyar.

Az önkormányzat tavaly emelte meg a lakásokért fizetendő egyszeri belépési díjat, ami a 100 százalékos emelés után csaknem 10 millió forint. A lakások bérleti jogát nem öröklik a hozzátartozók, a lakó halála után ismét kiadóvá válnak. Csakhogy a brutális emelés óta senki nem akart beköltözni a lakóparkba – erről nemrég a közgyűlésen is szó esett. A lakóparkban élőknek havonta négyzetméterenkénti bérleti díjat és 26 ezer 500 forint szolgáltatási díjat is kell fizetniük, amiért sokak szerint elvárható lenne, hogy számon tartsák őket.

Az idős bácsi 3 napig hevert holtan a nyugdíjas lakóparki otthonában, mire megtalálták.

Hogy ez hogyan fordulhatott elő, indult-e az ügyben belső vizsgálat, történt-e mulasztás, ha igen, lesz-e következménye? – erről a lakóparkot üzemeltető Hódmezővásárhelyi Működtető- és Szolgáltató Zrt. (HMSZ Zrt.) vezérigazgatóját, Katona Antalt kérdezte a lap kedden, késő délután e-mailben.

Valóban elhunyt a nyugdíjas lakóparkban egy idős férfi, amelyről csak utólag szerzett tudomást a személyzet. A lakóparkban 24 órás nővérfelügyelet áll rendelkezésre, ezen felül minden bent lakó számára – aki igényelte – már több, mint egy éve biztosított az üzemeltető segélyhívó készüléket, amelynek havi díját egy éven keresztül az üzemeltető fizette. Természetesen indítottunk az ügyben belső vizsgálatot, amely jelenleg is folyamatban van – közölte Délmagyarral Katona Antal.

(Kiemelt képünk illusztráció: MTI / Kallos Bea)