Időjárás: visszatér az eső

Éjszaka, miközben nyugat felől erősen megnövekszik a fátyolfelhőzet, főként az északkeleti, keleti országrészben réteges felhőzet képződik, illetve helyenként köd is kialakul.

2023. október 23., 16:55

Szerző:

Kedden az alacsonyszintű felhőzet az Északi-középhegység és Sopron térségében maradhat meg legtovább, másutt a látási viszonyok javulását követően szűrt napsütésre számíthatunk, majd nyugat felől mindenütt beborul az ég. Kedd késő délutánig, estig csak néhol fordulhat elő gyenge eső, szitálás, ezt követően viszont már egyre több helyen várható csapadék.

A délies szél időnként megélénkül, kedden helyenként meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de a hidegre érzékeny és szélcsendes részeken alacsonyabb értéket is mérhetünk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden nagyrészt 19 és 25 fok között valószínű, de a tartósabban felhős tájakon ennél pár fokkal hűvösebb marad az idő.

(Kiemelt kép: Shutterstock.com)

A világ egyik legkorszerűbb harckocsijával bővül a Magyar Honvédség (MH) nehézdandárja a következő napokban; az első magyar felségjelzésű Leopard 2 A7-es – amely a NATO-nak felajánlott, de Magyarország biztonságát garantáló nehézdandár része lesz – szerdán érkezett meg Magyarországra – tájékoztatott a Honvédelmi Minisztérium (HM).