Esős, szeles nap vár ránk

Pénteken nagy területeken várható kiadós eső. 

2022. december 9., 06:22

Szerző:

Túlnyomóan borult lesz az ég, és délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, este a déli területeken egy-egy zivatar is kialakulhat. Nagy területen kiadós mennyiség valószínű. Általában mérsékelt marad a légáramlás, ugyanakkor a Dél-Alföldön élénk, néhol erős lökések kísérik a déli, délkeleti szelet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet északon és nyugaton 3 és 7, másutt 7 és 12 fok között valószínű. Több helyen az esti órákban állhat be a maximum.

(Kiemelt képünk: Jégcsapok lógnak egy ház tetejéről ónos esőben a Békés megyei Gádoroson. MTI/Rosta Tibor)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.