Időjárás: újabb frontok jönnek

Vasárnap észak felől hidegfront érkezik, emiatt kevés napsütésben lesz részünk, felhős lesz az ég, főként északkeleten várhatók záporok, zivatarok.

2021. április 25., 08:19

Szerző:

Szakadozott felhősáv vonul délkelet felé, így a Dunától keletre számíthatunk több felhőre, a Dunántúlon viszont a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Elsősorban az ország északi, északkeleti harmadán, illetve az Alföldön valószínű többfelé zápor, zivatar, de helyenként másutt is előfordulhat záporos csapadék. Főként az Észak-Dunántúlon és a főváros tágabb környezetében megerősödik az északnyugati szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 20 fok között valószínű északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel. Késő estére 3 és 12 fok közé hűl le a levegő.

A jövő hét első napjaiban is folytatódik a változékony, az ilyenkor szokásosnál hűvösebb idő, éjszaka helyenként fagypont alá csökken a hőmérséklet. Szerdától újabb frontok alakítják időjárásunkat, kezdetben meleg, majd pénteken hideg front vonul át felettünk – írta a met.hu.

 

 

(Kiemelt kép: Virágzó mandulafa Pécsett, a Havihegyi kápolna (Havas Boldogasszony-templom) előtt; MTI/Varga György)

 

 

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.