Felhős idővel indul a hét

Az Országos Meteorológiai Szolgálat emellett erős szél miatt adott ki figyelmeztetést.

2022. január 17., 06:52

Szerző:

Észak felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, csak kisebb körzetekben lehetnek szakadozások és rövid napos időszakok, határozottan estétől csökken a felhőzet északkelet felől – írja a met.hu.

Délelőtt az északkeleti határ közelében gyenge havazás előfordulhat, majd délutántól az észak felől érkező csapadékzónából zápor, hózápor több helyen előfordulhat. Egyre nagyobb területen várható erős, majd viharos nyugati, északnyugati szél. A csúcshőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között alakul. Késő estére -3 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat emellett erős szél miatt adott ki figyelmeztetést. Mint írják, hétfőn napközben tovább erősödik a szél, a délnyugati tájak kivételével sokfelé viharos lökések kísérik majd az északnyugati irányú szelet. A legerősebb lökések általában 65-90 km/h között várhatók. Elsősorban a hegyvidéki tájakon (Dunántúli- és Északi khg.,) 90 km/h-t meghaladó lökésekre is számítani lehet, de akár síkvidéken (Kisalföldön, illetve az Alföld északi részén) is lehetségesek 90 km/h körüli lökések. A késő esti órákra némileg veszít erejéből a légmozgás, de élénk, erős lökések egész éjszaka előfordulhatnak. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.