Vasárnap több helyen lecsaphat a zivatar

Továbbra is szeszélyesen alakul a júniusi idő.

2022. június 4., 17:05

Szerző:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az északkeleti megyékben is szakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap, majd éjszaka a legtöbb helyen ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Estig a keleti harmadban, valamint a nyugati határnál, éjszaka másutt is néhol alakulhat ki zápor, zivatar.

Vasárnap reggel, délelőtt szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, ezt követően sok napsütés várható. Délután nyugat felől fátyolfelhőzet érkezik, amely estétől egyre inkább megvastagszik.

Napközben néhol alakulhat ki zápor, zivatar, majd estétől nyugat felől egy kiterjedt csapadékrendszer érkezik. Estétől mindenütt mérséklődik a légmozgás, majd vasárnap az északias szél a Dunától keletre megélénkül, a Zemplén térségében erős lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 19 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 25 és 31 fok között alakul.

(Kiemelt kép: Illusztráció. Zivatarfelhő a Balaton felett a vonyarcvashegyi Szent Mihály-kápolna felől fényképezve 2021. május 18-án.
Fotó: MTI/Varga György)

Ujhelyi István szerint Orbán Viktor aláírta az Európai Tanács (EiT) csúcstalálkozót lezáró dokumentumot, ami szembe megy a Fidesz-KDNP azon határozatával, amit el akarnak fogadtatni az EU jövőjéről szóló konferenciasorozat kapcsán.