Időjárás: napsütés és melegfront okozta migrén vár ránk

A keddi időjárás során többnyire napos időre van kilátás. A melegfrontra érzékenyek készüljenek fel rá, hogy erősödhetnek a tüneteik.

2024. október 7., 16:51

Szerző:

Az Időkép azt írja, a keddi időjárás során fátyolfelhős-napos időre van kilátás, északkeleten eleinte alacsony szintű rétegfelhők is lehetnek az égen, viszont számottevő csapadék sehol sem várható.

Többfelé enyhébb lesz a hajnal, de helyenként pára, köd képződhet.

Az élénk, erős délies szélben 19-26 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban, északkeleten számíthatunk a legalacsonyabb maximumokra. 

A Hungaromet előrejelzése szerint a déli, délkeleti szél nagy területen megélénkül, az Észak-Dunántúlon erős, néhol viharos közeli lökések is előfordulhatnak. Hajnalban 12 fokra csökkenhet a hőmérséklet.

Melegfronti hatásra kell számítani a keddi időjárás során

Az orvosmetorológiai előrejelzés szerint kedden továbbra is melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek az erőteljes melegedés hatására.

Általános panaszok lehetnek a migrén, fejfájás, szédülés, felerősödhetnek a gyulladásos panaszok, ingadozhat a vérnyomás.

A szeles időben – elsősorban a Dunántúlon – tovább fokozódhatnak a panaszok, illetve nyugtalanabbak, ingerlékenyebbek lehetünk.

Az ország nagy részén azonban ismét napos időben lesz részünk, így javulhat hangulatunk, közérzetünk.

Hajnalban, reggel különösen a hidegebb tájakon nagy lesz a megfázásveszély, emiatt ajánlott a réteges öltözködés.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)