Időjárás: a hajnali fagyokat napsütés követi

A keddi időjárás meghozza a hajnali fagyokat, ám napközben sok napsütésre számíthatunk.

2024. szeptember 30., 19:38

Szerző:

A HungaroMet előrejelzáse szerint  a keddi időjárás során általában napos idő várható, de nyugat felől egyre nagyobb területen megnövekszik, főként délután meg is vastagszik a fátyolfelhőzet, mely szűrheti a napsütést.

Csapadék nem várható. A déli, majd délkeleti irányú szél többnyire mérsékelt marad.

A csúcshőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.

Akár mínusz 3 fok is lehet hajnalban

Az Időkép azt írja, hajnalra általában 0 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet, de a fagyzugos helyeken előfordulhat -1, -3 fok. 

Szerdán egy hullámzó front hoz újabb csapadékot, sokfelé elered az eső, nagyobb mennyiség a jelenlegi számítások szerint a Dunántúlon várható. A helyenként élénk keleties szélben délután 11-19 fok valószínű, a keleti tájakon lesz melegebb.

Csütörtökön marad a felhős, esős, záporos idő. A csapadék súlypontja az ország délkeleti felére helyeződik át. A Dunántúlon feltámad az északias szél. Az átlagosnál hűvösebb időre készülhetünk, délután mindössze 12-20 fokot mutathatnak a hőmérők.

Pénteken még sokfelé szükség lehet az esernyőkre, dél felől újabb kiadós csapadékhullám vonul át. Az élénk, erős északi, északkeleti szélben 11-19 fokot mérhetünk. Hétvégén már csökken a csapadék kiterjedése, vasárnap több helyen kisüthet a nap.

Kedden frontmentes, őszi időben lesz részünk sok napsütéssel, ami javíthatja hangulatunkat, közérzetünket.

Hajnalban, reggel hideg lesz, emiatt átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

Északnyugaton a szeles idő okozhat fejfájást, ingerlékenységet.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére!

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Klaus-Dietmar Gabbert / DPA / AFP)